fredag 19 april 2024

inloggad som

Zacco närmar sig Öresundsregionens innovationsmiljöer

Patentkoncernen Zacco siktar in sig på Öresundsregionens utvecklingscentrum. Det danska huvudkontoret lämnar under våren Hellerup för en mer Öresundsintegrerad adress i Ørestad, granne med Field’s. På svenska sidan Sundet sneglar bolaget på att flytta till nya lokaler i Media Evolution City i Malmö och öppna kontor i Lund på Ideon eller Medicon Village.

mats_bostrom— Regionen håller på att integreras på ett väldigt positivt sätt och det vill vi bli en del av. Ørestad blir centerpunkt och bas för hela Öresundsregionen, dels är det bra logistiskt, dels får vi en tydligare närvaro i de viktiga innovationsmiljöerna, säger koncernchefen Mats Boström, som tillträdde sin tjänst i höstas.

Satsningen på ett nytt kontor i Lund och på att komma närmare utvecklingsmiljöerna är en del av Zaccos strategi för att nå nya kunder.

— Genom att jobba ännu mer tillsammans och över gränserna ska vi utveckla vår plattform så att vi själva drar nytta av all kompetens och expertis som finns inom Zacco, säger Mats Boström i en Rapidusintervju.

Zacco har tidigare växt genom uppköp, men några sådana står inte för dörren just nu.

— Förvärv i all ära, det är en möjlighet att växa. Men ska det bli en god kvalitet ska man växa organiskt och vara noggrann när man rekryterar, säger Boström, som sedan han tillträdde tagit in förre Epsilonkollegan Håkan Tjärnemo som finansdirektör.

— Det kommer bli ytterligare ett antal nyckelrekryteringar framöver, vi behöver duktiga experter inom de områden vi jobbar.

Några år framåt i tiden ser Mats Boström flera möjligheter med den kommande EU-gemensamma patentfunktionen.

— Där kan man nog se en del nya konstellationer och samarbeten, och det ligger i närtid, säger Boström.

Zacco finns i dag representerat i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland, där kontoret ligger granne med det europeiska patentkontoret. Totalt är man 400 anställda i koncernen och förra året omsatte bolaget drygt 700 miljoner kronor. Bland de regionala kunderna finns bland annat Sony Mobile, Assa Abloy, Maersk, DTU och GN ReSound.

Jennie Lorentsson

Patentkoncernen Zacco siktar in sig på Öresundsregionens utvecklingscentrum. Det danska huvudkontoret lämnar under våren Hellerup för en mer Öresundsintegrerad adress […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.