lördag 20 april 2024

inloggad som

Ilmar Reepalu tar klubban hos Olofsson

Efter Turning Torso, Citytunneln och Malmö Live gör Malmös tidigare kommunordförande Ilmar Reepalu ny karriär som privat samhällsbyggare. Rapidus kan i dag berätta att han blir styrelseordförande i Dan Olofssons storsatsning Sigma Civil.

Rapidus rapporterade förra veckan om Sigmakoncernens nya dotterbolag Sigma Industry South och Sigma Civil. Det senare ska fungera som konsultbolag inom bygg, anläggning och infrastruktur i hela Sverige. Sigma Civil leds av Jonas Wållberg, med en bakgrund från Tyréns, och ska inom fem år växa till 500 sysselsatta.

Ilmar— Jag har varit med i diskussionen under hösten om att skapa Sigma Civil. Vi ser mycket framför oss som behöver göras inom det här området, som domineras av tungfotade aktörer som tar stora uppdrag men dras med stora kostnader, säger Ilmar Reepalu till Rapidus.

Ilmar Reepalu är sedan tidigare styrelseledamot i Copenhagen Malmö Port och ordförande i livförsäkringsbolaget KPA i Stockholm. Men om fler uppdrag väntar honom i näringslivet vill han låta vara osagt.

— Det här stämmer för mig, det här är ett område jag själv känner är viktigt för samhället. Det finns väldigt mycket att göra, exempelvis när det handlar om att bygga om miljonprogrammen, säger han.

Efter 19 år avgick socialdemokraten Ilmar Reepalu i somras från posten som kommunstyrelsens ordförande i Malmö, men sitter kvar som ledamot i kommunfullmäktige. Därtill kandiderar han till regionfullmäktige i höstens val.

Erik Olausson

Efter Turning Torso, Citytunneln och Malmö Live gör Malmös tidigare kommunordförande Ilmar Reepalu ny karriär som privat samhällsbyggare. Rapidus kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.