tisdag 30 april 2024

inloggad som

Nares nosar på Japan

Med en avslutad multicenter-studie på ett 80-tal patienter bakom sig ska Lundabolaget Nares allergisprej lanseras på den spanska marknaden till våren. Parallellt har bolaget fått patent i Japan och börjat sondera terrängen med japanska distributörer.

Nares sprej bildar en tunn hinna av mikroskopiska droppar i näshålan som kapslar in pollenkornen innan de hinner orsaka en allergisk reaktion. Sprejen säljs i dag på den svenska marknaden för ett par hundra tusen om året men styrelseordföranden Per Wollmer räknar med bättre drag efter lanseringen i Spanien, där bolaget sedan tidigare har distributionsavtal med svenska Bioglans ägarbolag Reig Jofré.

— Sverige är en för liten marknad för en sådan här produkt, säger han.

Per Wollmer är professor i klinisk fysiologi vid Lunds universitet och var en av tre som drog igång Nares 2006. Trion har skött arbetet vid sidan av sina ordinarie forskartjänster och Nares har ännu inga anställda.

Nares är tillsammans med Aktietorgsaktuella Phase Holographic Imaging de enda kvarvarande portföljbolagen i skånska såddfiansieringsbolaget Lumitec, sedan såväl Ubiqo som Nanosep och Neobiotics gått i konkurs eller startat om med nya ägare det senaste året.

Erik Olausson

Med en avslutad multicenter-studie på ett 80-tal patienter bakom sig ska Lundabolaget Nares allergisprej lanseras på den spanska marknaden till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad