torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Marknadsföringsbolag ansöker om rekonstruktion

Sju anställda berörs när marknadsföringsbolaget Comrett Helsingborg AB tvingas till rekonstruktion.

Comrett Helsingborg AB är franchisetagare till Comrett, som grundades 2008 av Michael Rausman och Magnus Lindstam, tidigare vd för Lindéngruppen. Samma år fick bolaget in HD som delägare med tio procent av aktierna. Med HD i ägarlistan fick tjänsten namnet ViaHD, men när konceptet skulle appliceras på andra orter gick man över till att använda bolagsnamnet på sajten, som var tänkt som ett lokalt sökverktyg för att hitta allt från butiker och restauranger till trafikskolor och resebyråer.

Omsättningen i franchisetagaren Comrett Helsingborg AB, som ägs till 89 procent av vd Mathias Khemiri och till 11 procent av Comrett AB, har ökat gradvis sedan 2010, och förra året uppgick den till 3,8 miljoner kronor. Men någon vinst har det ännu inte blivit och på senare tid har Comrett Helsinborg haft betalningssvårigheter.

Enligt rekonstruktionsansökan, som lämnades in till Helsingborgs tingsrätt förra veckan, uppgår skulderna i dag till knappt 1,4 miljoner kronor. De utgörs bland annat av ett lån från Sparbanken Öresund på 300.000 kronor, upplupna lönekostnader på 270.000 kronor och skatter och avgifter på 130.000 kronor.

Tillgångarna består i huvudsak av kundfordringar och kontorsinventarier, och beräknas till ett värde av en halv miljon kronor.

Comrett Helsingborg AB har ställt in sina betalningar, men Matthias Khemiri räknar med att kunna fungera normalt under rekonstruktionen. Efter en personalbantning och uppgörelse med fordringsägarna menar han att bolaget ska gå med vinst.

Tidigare i år sålde HD tillbaka sin andel i Comrett till de två andra ägarna, Magnus Lindstam och Claes Kinell. Vad satsningen inneburit ekonomiskt för HD vill tidningsledningen inte kommentera.

Jennie Lorentsson

Sju anställda berörs när marknadsföringsbolaget Comrett Helsingborg AB tvingas till rekonstruktion. Comrett Helsingborg AB är franchisetagare till Comrett, som grundades […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad