tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Spektakulär livräddning ger skjuts åt Jolife

|  ,
|  

Försäljningen av hjärtmassagemaskinen Lucas har ökat med 40 procent i år, uppger Jolifes vd Erik von Schenck. Största marknaden är USA, där bolagets maskin just satt nytt rekord genom att hålla en hjärtstoppad man vid liv i nära tre timmar.

Den 56-årige mekanikern från Minnesota överlevde hjärtstoppet efter att ha opererats under behandling med Lucas. Då hade han varit kliniskt död, det vill säga utan normal blodcirkulation, i två timmar och 45 minuter.

— Vi ser det här som morgondagens återupplivning. Tidigare har man antingen lyckats återstarta hjärtat på plats eller så har patienten dött. Nu kan vi hinna få in patienten till sjukhuset och se vad som är fel, säger Erik von Schenck.

Jolife köptes för ett par år sedan upp av amerikanska Physio Control och USA-marknaden står i dag för 60 procent av försäljningen, med Europa och Japan som andra och tredje största marknad. Hittills har försäljningen ökat med 40 procent jämfört med samma period senaste räkenskapsåret, som slutade i april. Då omsatte Jolife 120 miljoner kronor på att sälja ungefär 2.000 exemplar av Lucas.

På Ideon sysselsätter Physio Control 14 anställda inom Jolife samt en handfull från koncernens nordiska försäljningskontor, som nyligen flyttats till Lund.

Erik Olausson

Försäljningen av hjärtmassagemaskinen Lucas har ökat med 40 procent i år, uppger Jolifes vd Erik von Schenck. Största marknaden är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.