fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Kritiker: “Mindpark är förbrukat”

I slutet av förra veckan presenterades nyheten att kontorshotellet Ship i Helsingborg byter namn till Mindpark, ett inte helt okontroversiellt val. Flera företagare protesterade direkt.

Det var i torsdags som namnbytet presenterades av ägaren Karsten Deppert, vid en gemensam frukost för företagen som hyr plats hos före detta Ship, vid campusområdet i Helsingborg.

Kritiken mot valet av Mindpark, som webbgurun Joakim Jardenbergs gamla bolag hette och som likviderades i våras, kom direkt och från flera håll.

— Mindpark är använt och förbrukat. Kopplingen till Joakim Jardenberg är alldeles för intim och kommer att fortsätta vara det även om man suddar ut de digitala spåren. Att Joakim Jardenberg sitter här på Ship gör det än mer komplicerat, sa Jonas Nordström, som driver kommunikationsbyrån Ordkonst.

Karsten Deppert berättar efter mötet att det var i våras, under arbetet med att hitta ett nytt namn som Jardenberg erbjöd Mindpark.

Karsten Deppert— Vi var medvetna om att det har en historia bakom sig och att det skulle ha en betydelse för en väldigt liten sfär, men vi ansåg att fördelarna med namnet övervägde nackdelarna. Nu är det upp till oss att fylla varumärket med nya associationer, säger Karsten Deppert till Rapidus.

Blev du förvånad över reaktionerna på mötet?

— De var lite kraftigare än jag hade förväntat mig, men jag visste att det skulle bli reaktioner. Men det är bättre att det är högt i tak och att de kommer fram, än att folk klagar i det tysta. Nu känns det som om alla har blivit införstådda med namnvalet, och 90 procent är positiva, säger Deppert.

Mindpark var från början ett samarbete mellan Joakim Jardenberg och ett antal tidningshus, med syfte att ta fram nya digitala tjänster. När det sprack behöll Jardenberg namnet, men sedan 2010 har han arbetat under sitt personnamn. I våras likviderades bolaget.

Det nya Mindpark, som ägs av Karsten Deppert, är ett kontors- och konferenshotell. Till ytan är det 2.500 kvadratmeter stort och har cirka 50 fasta hyresgäster samt ett 20-tal med kortare kontrakt. Verksamheten omsatte cirka 3,5 miljoner kronor förra året och sysselsätter tre anställda.

Jennie Lorentsson


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Ledningsrokad i fastighetstjärnan

    SLP:s vd Tommy Åstrand lämnar sin post och väljs i stället in i styrelsen vid den kommande stämman. Hans ersättare är i allra högsta grad intern. Samtidigt tackar en anmnkunnig grundare för sig och avböjer omval till styrelsen.

  • Fastighetsveteran siktar på Skåne

    Bengt Kjell, ett blytungt namn inom den svenska industrin och fastighetssektorn, vill med sitt bolag Hagabacken köpa skånska fastigheter. I ett joint venture med det lokala bolaget Tecto Group skapas dotterbolaget Hagabacken Skåne.

  • Trångt för industrin i Malmö

    Uthyrningen av skånska logistikfastigheter taktar på bra och industrifastigheter går starkt. Men i Malmö är det ont om plats för nya etableringar. Det visar en ny rapport.

  • Jan Barchan rör om i fastighetsgrytan

    Ett skånskt fastighetspussel läggs om när finansmannen Jan Barchans Briban Invest köper ut Sydsvenska Hem från börsen. Samtidigt gör han en miljardaffär med Trianon som upplöser det korsvisa ägande som funnits mellan de båda fastighetsbolagen.

  • Sernekes konkurs förföljer Doxa

    Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa har ansvarsförbindelser till byggföretaget Serneke trots att det sålts och sedan gått i konkurs. Det framgår av bolaget kvartalsrapport som kom på torsdagen.

  • Gröna byggskivor byggs ut

    Hässleholmsbolaget Recoma, som utmanar byggbranschen med återvunna byggskivor, har fått in nytt riskkapital och gör sig redo att dubblera sin produktion.

  • Wihlborgs tar över World Trade Center

    Fastighetsbolaget Wihlborgs, med vd Ulrika Hallengren, gör en miljardaffär och köper tre World Trade Center-fastigheter i Skåne och hotell SeaU i Helsingborg av branschkollegan Granitor. Så stor är köpeskillingen.

  • Influencerbolaget nobbar Shein

    Proad, med några av Sveriges största influencers i stallet, har beslutat att inte ingå samarbeten med företag som Temu, Shein eller liknande dropshippingbutiker. Vd Magnus Noord säger att beslutet kommer gynna fortsatt tillväxt.

  • Så gick det sedan medarbetarna köpt ut grundarna

    Teknikkonsulten Trivectors medarbetare köpte ut grundarna och hade stora expansionsplaner. Då tvärbromsade marknaden. Så här ser vd Lena Smidfelt Rosqvist på framtiden.

  • Cronholm och Sundsstaden går ihop

    När Christer Cronholm, tredje generationens Cronholm i fastighetsförmedlaren, ska börja trappa ner sitt engagemang är sammanslagningen med Sundsstaden lösningen.