torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Vd hoppar av Percy Nilssons mediaserver

Elektronikbolaget Excito i Malmö, med Percy Nilsson och Innovationsbron i ägarlistan, tappar sin vd Patrik Nilsson. Bakom det plötsliga avhoppet ligger olika syn bolagets framtida strategi.

Patrik Nilsson kom till Excito i april 2012 och då närmast från en roll som affärsutvecklare på Adobe. Han motiverar beslutet att lämna vd-posten med att det fanns allt för stora åsiktsskillnader om den framtida strategin mellan honom och styrelsen.

PatrikNilsson— Den framtida marknaden är gigantisk, men min mening är att vi skulle behöva ta en position nu innan de stora aktörerna som Google, Apple och Samsung tagit sin del. Styrelsen vill ha en mer försiktig investeringsstrategi, säger avgående vd:n Patrik Nilsson till Rapidus.

Det är inte klart vad Nilsson ska göra härnäst och tillsvidare kommer Excitos styrelsemedlem och medgrundare Fredrik Alstierna att ta på sig rollen tillförordnad vd.

Alstierna vill å sin sida inte kommentera närmare varför Patrik Nilsson valt att lämna sin position och delar inte heller synen att styrelsen vill se en försiktigare strategi.

— Det handlar om att olika delar av organisationen måste gå i takt med varandra. Nu ska vi fokusera på att stänga de pågående kunddiskussionerna, sedan tror jag att vi kan expandera relativt snabbt, säger Fredrik Alstierna.

Tidigare i år genomförde Tele2 ett pilotprojekt där Excitos mediaserver såldes tillsammans med Tele2:s bredband. Enligt Patrik Nilsson var resultatet positivt och Tele2 ska gå vidare med en bredare lansering i Sverige och ytterligare tre europeiska länder, men någon satt tidsram finns ännu inte.

Excitos omsättning i fjol var 8,4 miljoner kronor med ett negativt resultat på 12,8 miljoner. Bland ägarna märks Malmöentreprenören Percy Nilsson, Innovationsbron, Nedermans koncernchef Sven Kristensson samt Ericsson-veteranen Lars Svensson.

Joel Lyth


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]