onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Martin Linde, vd för Aqilles Invest i Malmö…

… som förra veckan införlivade verkstadsbolaget FM-Industri i bolagsportföljen.

Vad är FM-Industri?

Martin Linde— FM-Industri är ett 35-mannabolag grundat på 1950-talet som tillverkar metalldelar i enstaka exemplar eller i korta serier. Företaget finns i Fosie i Malmö. De är specialiserade på svarvning, fräsning och slipning av medelstora metalldetaljer till tillverkningsindustrin. I fjol låg omsättning på 55 miljoner kronor.

Hur kompletterar FM-Industri era övriga innehav?

— Aqilles har bolag inom tre områden: konsult och bemanning, verkstadsindustri samt livsmedel. FM-Industri kompletterar framförallt vårt verkstadsföretag Motala Verkstad, som har över 100 anställda. Företagen arbetar mot samma industrisegment som är bland annat olja-gas, infrastruktur och medicinteknik.

Hur vill ni utveckla FM-Industri?

— Vår ambition är att i det här fallet, liksom för våra övriga bolag, långsiktigt utveckla dem så att de når en betydligt större omsättning, upp mot flera hundra miljoner kronor.

Vilken typ av detaljer gör FM-Industri och Motala Verkstad?

— Inom medicinteknik gör företagen exempelvis delar till knivar som används inom hjärnkirurgi, och fronter till undersökningsinstrument på sjukhus. För infrastruktursektorn tillverkar de detaljer till stenkrossar, och i övrigt kan de göra olika valsar, upp till 20 meter långa.

Har ni några nya företagsköp på gång och när är det i så fall dags?

— Ja, vi har upp mot fyra bolag som vi tittar på just nu i den här klassen. Alla finns i södra Sverige. Vi kommer att slå till senast i början av nästa år.

Elisabet Ottosson

… som förra veckan införlivade verkstadsbolaget FM-Industri i bolagsportföljen. Vad är FM-Industri?


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.