tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Samsung anställer i Lund…

Elektronikjätten Samsung har närmast i det tysta öppnat filial i Lund. Koncernen är just nu ute och rekryterar en handfull medarbetare. Inriktningen: digital nätverksvideo.

Det är Samsung Techwin som har skaffat lokaler hos Briggen i den så kallade Lundaporten, vid Ideonområdet. Leder satsningen gör Jonas Andersson, veteran från Axis som handplockades till Samsung i vintras.

Jonas Andersson— Tanken är nu att anställa ett antal, en handfull till att börja med. Främst söker vi personer med kompetens inom både teknik och marknadsföring. De kommer att utgå från Lund men arbeta globalt, säger Jonas Andersson till Rapidus.

Samsung är idag stora på analog videoteknik. Det är ingen slump att Jonas Andersson hämtats från Axis, marknadsledaren på digital videoövervakning.

— Hela vår organisation håller nu på att växla över till nätverksvideo, säger Jonas Andersson.

Samsung sysselsätter i dag över 200.000 personer och har huvudkontor i sydkoreanska Seoul.

Dotterbolaget Samsung Techwin har fyra divisioner, där det är Security Solution som etablerar sig i Lund. Enligt Jonas Andersson är det inte helt klart ifall filialen också kommer att rymma någon form av labbmiljö.

På Axis jobbade Jonas Andersson bland annat med att bygga upp Onvif, ett industriellt forum för att standardisera nätverksintegration världen över. På Samsung Techwin ansvarar han för produktplanering och strategisk marknadsföring.

Kristian Svensson

Elektronikjätten Samsung har närmast i det tysta öppnat filial i Lund. Koncernen är just nu ute och rekryterar en handfull […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.