söndag 23 juni 2024

inloggad som

Nio ansökningar till miljonpriset Oresund Award

Nio samarbetsprojekt över Sundet inom hälsoområdet tävlar om Region Skånes och Region Hovedstadens pris Oresund Award på 1,6 miljoner danska kronor. Priset delas i december ut för första gången.

Det är inte enkelt att kamma hem potten. De sökande ska kunna dokumentera excellens i sitt samarbete. Vinner gör ett gränsöverskridande samarbete inom hälsoforskning, innovation och behandlingar i Region Skåne och Region Hovedstaden.

Syftet med det nya priset är att visa att danskar och svenskar kan samarbeta om förbättrad hälsa.

— I ljuset av att det är första gången priset delas ut, tycker administrationen att nio projekt med spännande samarbete över Öreund är fullt tillfredsställande, säger Camilla Christina Bugge, projektkonsult inom internationellt varumärkesarbete på Region Hovedstaden.

Prispengarna ska användas till att vidareutveckla det vinnande samarbetet och visa upp det internationellt så att omvärlden får sina ögon på Öresundsregionen. För att plocka hem Oresund Award måste samarbetet vara framåtriktad och banbrytande, samt involvera minst en part från hälsovårdsväsendet i var och en av de två regionerna. Priset ska också uppmuntra privata företag till att samarbeta på tvärs över Sundet för att hitta nya lösningar.

Juryn har nio medlemmar i form av chefer och fackliga representanter från Danmark och Sverige samt internationella experter. Vinnaren koras den 2 december vid en ceremoni i Skåne.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Nio samarbetsprojekt över Sundet inom hälsoområdet tävlar om Region Skånes och Region Hovedstadens pris Oresund Award på 1,6 miljoner danska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]