fredag 3 maj 2024

inloggad som

Köpenhamnsbyrå kniper Aspektas HH-uppdrag

Hittills har Malmöbaserade PR-byrån Aspekta med danska chefen Michael Trinskjær i spetsen stått för lobbyingarbetet som ska säkra en framtida fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Nu tar den internationella jätten Burson-Marstellers Köpenhamnskontor över prestigeuppdraget.

Under ledning av Köpenhamnschefen Maria Sennels och med en årsbudget på 300.000 danska kronor ska Burson-Marsteller de närmaste tre åren hjälpa den så kallade HH-gruppen komma ur  bakvattnet med projektet. Ett första mål är att få till en statlig utredning följt av ett framtida politisk beslut.

Projektet saknar inte regional uppbackning. Det märktes exempelvis vid EU-projektet IBU-Øresunds slutredogörelse i Malmö i december 2010: samtliga regional- och kommunpolitiker ställde sig bakom idén. Men frånvaron från nationell uppbackning i Sverige, och framförallt i Danmark, var tydlig. Snart tre år senare har HH-förbindelsen inte heller kommit särskilt mycket närmare trots alla rapporter, konferenser och dylika aktiviteter inom IBU-Øresundsprojektet, som hade en totalbudget på 3,8 miljoner euro.

Burson-Marsteller är en global PR-byrå med 73 kontor världen runt. I Köpenhamn föll omsättningen med 2 miljoner danska kronor 2012 till 21,5 miljoner danska kronor. Nettoresultatet var samtidigt en vinst på 2,5 miljoner danska kronor.

Burson-Marstellers uppdragsgivare HH-gruppen är ett regionalt nätverk grundat 2009 av bland andra Helsingborgs Stad, Region Skåne, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Helsingörs kommun, Dansk Byggeri, Dansk Ehrverv samt Dansk Transport och Logistik.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Hittills har Malmöbaserade PR-byrån Aspekta med danska chefen Michael Trinskjær i spetsen stått för lobbyingarbetet som ska säkra en framtida […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.