fredag 3 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Stratiteq, Science Village Scandinavia och Maqs

Trion Åsa Skogström Feldt, Hans Iakob Estrup och Jesper Jelmteg har tagit plats i IT-konsulten Stratiteqs styrelse. Åsa Skogström Feldt har tidigare jobbat med affärsutveckling på Sony Ericsson och arbetar nu för Next Generation och med socialt entreprenörskap på Ikea. Hans Iakob Estrup har tidigare haft ledande positioner på Fujitsu och Unisys. Jesper Jelmteg jobbar som managementkonsult på bland annat Alexander Proudfoot och Hitachi.

Juristen Annette Stambolovski går in i styrelsen för Science Village Scandinavia som ägarrepresentant. Hon efterträder Anders Axelsson, rektor vid Lunds tekniska högskola. Annette Stambolovski har sedan 2002 varit anställd vid Lunds universitet, bland annat som byggnadschef. Science Village Scandinavia är bildat för att utveckla området mellan de nya anläggningarna ESS och Max IV med forsknings- och serviceenheter.

Affärsjuristbyrån Maqs har värvat Christer Andersson, chefsjurist på Nordea, till Malmökontoret. Värvningen är en konsekvens av ett ökat sug efter rådgivning till bank- och finanssektorn i Öresundsregionen, uppger Malmökontorets chef Filip Bucin. Maqs, som grundades 2002 efter en sammanslagning av en dansk och en svensk advokatbyrå, sysselsätter i dag cirka 400 anställda varav drygt 40 i Malmö och 170 i Köpenhamn och Århus.

Rapidus

Trion Åsa Skogström Feldt, Hans Iakob Estrup och Jesper Jelmteg har tagit plats i IT-konsulten Stratiteqs styrelse. Åsa Skogström Feldt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.