fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Stratiteq, Science Village Scandinavia och Maqs

Trion Åsa Skogström Feldt, Hans Iakob Estrup och Jesper Jelmteg har tagit plats i IT-konsulten Stratiteqs styrelse. Åsa Skogström Feldt har tidigare jobbat med affärsutveckling på Sony Ericsson och arbetar nu för Next Generation och med socialt entreprenörskap på Ikea. Hans Iakob Estrup har tidigare haft ledande positioner på Fujitsu och Unisys. Jesper Jelmteg jobbar som managementkonsult på bland annat Alexander Proudfoot och Hitachi.

Juristen Annette Stambolovski går in i styrelsen för Science Village Scandinavia som ägarrepresentant. Hon efterträder Anders Axelsson, rektor vid Lunds tekniska högskola. Annette Stambolovski har sedan 2002 varit anställd vid Lunds universitet, bland annat som byggnadschef. Science Village Scandinavia är bildat för att utveckla området mellan de nya anläggningarna ESS och Max IV med forsknings- och serviceenheter.

Affärsjuristbyrån Maqs har värvat Christer Andersson, chefsjurist på Nordea, till Malmökontoret. Värvningen är en konsekvens av ett ökat sug efter rådgivning till bank- och finanssektorn i Öresundsregionen, uppger Malmökontorets chef Filip Bucin. Maqs, som grundades 2002 efter en sammanslagning av en dansk och en svensk advokatbyrå, sysselsätter i dag cirka 400 anställda varav drygt 40 i Malmö och 170 i Köpenhamn och Århus.

Rapidus

Trion Åsa Skogström Feldt, Hans Iakob Estrup och Jesper Jelmteg har tagit plats i IT-konsulten Stratiteqs styrelse. Åsa Skogström Feldt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.