lördag 22 juni 2024

inloggad som

Eminent plockar Procurator och Consafe Logistics till kundlistan

Efter ett tufft 2012 har Eminent Communications i Malmö fått fart på affärerna. Nyligen undertecknade man samarbetsavtal med grossistföretaget Procurator om att driva inhouse-avdelningen och tidigare i år skrev byrån avtal med Consafe Logistics och livsmedelskoncernen Leröy Nordhav.

— Vi har fått strama till verksamheten de senaste två åren. Men ett offensivt säljarbete börjar ge resultat, säger vd Oskar Lärn.

År 2007 gick Eminent samman med konkurrenten The Fan Club för att endast något år senare gå skilda vägar. Niclas Ek är i dag Eminents ägare till 70 procent och Oskar Lärn till 30 procent. År 2010 var byråns omsättning 9,7 miljoner kronor, därefter har den minskat. Ett minusresultat för 2011 vändes till en knapp vinst för 2012 och under förra året omsatte byrån 5,9 miljoner.

— Vi siktar på ökad omsättning och höjd lönsamhet för 2013 men är fortfarande ganska modesta. Omsättningen blir omkring sju miljoner kronor för 2013. Vi vill landa runt nio-tio miljoner men är inte i mål på den resan ännu, säger Oskar Lärn.

Byrån sysselsätter åtta personer och planerar inom kort att göra en eller två nyrekryteringar. Bland Eminents kunder finns Ica Malmborgs, Nederman, Panduro, Höganäs Energi och Ystad Energi.

Vibeke Hjalmers

Efter ett tufft 2012 har Eminent Communications i Malmö fått fart på affärerna. Nyligen undertecknade man samarbetsavtal med grossistföretaget Procurator om att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]