måndag 29 april 2024

inloggad som

Eminent plockar Procurator och Consafe Logistics till kundlistan

Efter ett tufft 2012 har Eminent Communications i Malmö fått fart på affärerna. Nyligen undertecknade man samarbetsavtal med grossistföretaget Procurator om att driva inhouse-avdelningen och tidigare i år skrev byrån avtal med Consafe Logistics och livsmedelskoncernen Leröy Nordhav.

— Vi har fått strama till verksamheten de senaste två åren. Men ett offensivt säljarbete börjar ge resultat, säger vd Oskar Lärn.

År 2007 gick Eminent samman med konkurrenten The Fan Club för att endast något år senare gå skilda vägar. Niclas Ek är i dag Eminents ägare till 70 procent och Oskar Lärn till 30 procent. År 2010 var byråns omsättning 9,7 miljoner kronor, därefter har den minskat. Ett minusresultat för 2011 vändes till en knapp vinst för 2012 och under förra året omsatte byrån 5,9 miljoner.

— Vi siktar på ökad omsättning och höjd lönsamhet för 2013 men är fortfarande ganska modesta. Omsättningen blir omkring sju miljoner kronor för 2013. Vi vill landa runt nio-tio miljoner men är inte i mål på den resan ännu, säger Oskar Lärn.

Byrån sysselsätter åtta personer och planerar inom kort att göra en eller två nyrekryteringar. Bland Eminents kunder finns Ica Malmborgs, Nederman, Panduro, Höganäs Energi och Ystad Energi.

Vibeke Hjalmers

Efter ett tufft 2012 har Eminent Communications i Malmö fått fart på affärerna. Nyligen undertecknade man samarbetsavtal med grossistföretaget Procurator om att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.