fredag 28 mars 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Hampus Jakobsson satsar på bilförsäljare i Helsingborg

Nystartade Helsingborgsbolaget Bilprospekt har fått in TAT-grundaren Hampus Jakobsson och Aspiros tidigare vd Johan Lenander som delägare. Under hösten räknar grundarna med att nå break-even.

Bilprospekt är en söktjänst där information från offentliga register och databaser slås samman till ett analysverktyg. Tjänsten riktar sig främst till återförsäljare av nya bilar, men grundarna siktar även på att kunna sälja in sin produkt till generalagenter och begagnathandlare.

Andre Heino— Man kan till exempel söka på Landskrona och se vem som säljer flest bilar där, ledande märken, hur ofta folk byter bil, och så vidare, säger Andrée Heino, en av de tre grundarna.

Tillsammans med IT-utvecklaren Niklas Silfverström byggde de tidigare bilförsäljarna Andrée Heino och Jakob Werner under sex månader upp Bilprospekt, där bilfirmor kan söka upp sina egna eller konkurrenters kunder baserat på köpmönster, analysera sin hemmamarknad eller följa upp resultatet av en marknadsföringskampanj.

Tekniken blev klar i april och innan semestern hann man sälja in abonnemang på tjänsten till 30 återförsäljare, bland annat Bildeve i Helsingborg och Landskrona. Det var också i våras som man via Helsingborgsinkubatorn Think och Joakim Jardenberg fick kontakt med investerarna Hampus Jakobsson och Johan Lenander. De har vid två olika tillfällen under våren satsat pengar i Bilprospekt, totalt cirka en miljon kronor.

— Nu ska vi köra som tusan i höst och vi räknar med att nå en försäljning på två miljoner kronor i år, säger Andrée Heino.

Han siktar på att företaget nå ett nollresultat redan under november månad.

Jennie Lorentsson

Nystartade Helsingborgsbolaget Bilprospekt har fått in TAT-grundaren Hampus Jakobsson och Aspiros tidigare vd Johan Lenander som delägare. Under hösten räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Affärsdoldisen köper The Ground

    En av Malmös mest anonyma affärsänglar köper det ikoniska startup-huset The Ground. Säljarna är en rad näringslivsprofiler med Pale Blue Dot-grundaren Hampus Jakobsson och Axis Martin Gren i spetsen. 

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.