söndag 5 maj 2024

inloggad som

Dansk/svenska Implement går ihop med konsultföretag i Stockholm

Köpenhamnsbaserade Implement Consulting Group går ihop med Stockholmskonsulten Implement AB med drygt 25 anställda. Fusionen sker efter en framgångsrik etablering i Skåne för den danska koncernen för två år sedan.

Med affären passerar Implement Consulting Group 350 anställda. Siktet är inställt på att bli ledande i Norden inom strategiska förändringsprocesser. Sedan tidigare finns ett eget kontor i Stockholm, men det var satsningen i Skåne som gav blodad tand för expansion.

Niels Ahrengot— Vi vill bli den bärande spelaren i Norden, säger vd och grundare Niels Ahrengot.

I Skåne är Implement Consulting Group i dag tolv medarbetare. Bland kunderna märks Hilding Anders och Inwido, där man samordnade fjolårets open innovation-projekt med Ideon. Regionchefen Erik Kayser ser främst två trender ute på marknaden idag.

— De skånska företag vi jobbar med är fokuserade på två saker: det gäller att ha kontroll på kostnaderna, men vi ser också offensiva satsningar inom bland annat positionering och prissättning, säger han.

Implement Consulting Group grundades 1996 och omsatte senaste räkenskapsåret motsvarande 600 miljoner svenska kronor. En filial finns även i Oslo. Verksamheten ägs av delar av personalen.

Managementkonsulten Implement i Stockholm, som alltså har ett snarlikt namn, omsatte 36 miljoner kronor ifjol. Vd och grundare är Anders Baude.

Fusionen följer en rad andra företagstransaktioner på den svenska och danska marknaden. Som Rapidus rapporterade i våras har bland annat Anoto och Readsoft tagit över kompletterande verksamheter, medan bolag som Algotrim och Avail Intelligence själva blivit uppköpta.

Kristian Svensson

Köpenhamnsbaserade Implement Consulting Group går ihop med Stockholmskonsulten Implement AB med drygt 25 anställda. Fusionen sker efter en framgångsrik etablering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.