tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till finansmannen Sven Hagströmer…

… som går in och stöttar Financial Meetings Øresund, som höll en första kapitalmarknadsdag i Malmö i april och planerar både frukostmöte och ytterligare en kapitalmarknadsdag till hösten. Initiativtagare är PR-konsulterna Monica Thomasson och Niclas Ericson. Sven Hagströmer blir så kallad supporter, en samarbetsnivå under partnernivån där bland annat Danske Bank och Mannheimer Swartling finns.

Sven Hagströmer, varför gör du detta?

Sven Hagstromer— Jag, Monica och Niclas kom överens på en snabbfrukost på Grand i Lund. De är duktiga entreprenörer och jag tyckte det skulle vara roligt att vara med. 

Exakt hur stöttar du?

— Det är ett sponsorskap och jag har betalat in ett belopp.

Hur viktigt är det med regionala, finansiella centrum utanför de närmaste kvarteren runt Stureplan?

— Mycket business är väldigt lokal till en början. Exempelvis är det viktigt att universitetsorterna kan koppla ihop entreprenörer med potentiella investerare. Stora, etablerade företag behöver inte det så mycket, men för mindre bolag är det avgörande.

Ditt investmentbolag Creades har nyligen minskat innehavet i innovationsbolaget Klarna, som från början var en investering i ganska tidig fas. Hur resonerar du vad gäller satsningar i riktigt unga företag?

— Det finns mycket fler idéer än vad det finns duktiga entreprenörer. En idé kan vara helt briljant, men finns det ingen som kan förverkliga den är den inget värd. Det gäller att titta minst lika mycket på entreprenörens kapacitet som själva affärsidén.

Rapidus rapporterar idag att skånska företagare är mycket negativa till den framtida ekonomiska utvecklingen. Vad tror du själv om konjunkturen?

— Jag tror vi har kommit igenom halva krisen. Men det här är en strukturell lågkonjuktur med hårt belastade balansräkningar både hos hushåll och andra länder. Just svenska regeringen har skött kassan väldigt bra och jag förstår inte att de inte fått mer erkännande för det arbetet.

Kristian Svensson

… som går in och stöttar Financial Meetings Øresund, som höll en första kapitalmarknadsdag i Malmö i april och planerar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.