fredag 10 maj 2024

inloggad som

Två miljoner till skånskt innovationsbolag

I helgen ställer över 20.000 cyklister upp sig på startlinjen för Vättern Runt. De köpstarka motionärerna är främsta målgruppen för skånska Uswe, som backas upp av affärsängeln Håkan Eksandh och bortgångna Sten K Johnsons investeringsbolag Tibia Konsult. Nyligen gick ägarna in med ytterligare ett par miljoner kronor för fortsatt expansion i USA och en bredare satsning på cykelmarknaden.

Uswe har utvecklat ett dryckessystem där vattenhållaren placeras bakom nacken på motionären som genom ett sugrör kan få i sig vätska även när båda händerna är fullt upptagna under loppet.

Än så länge har försäljningen främst skett till motorcykel- och rallyförare, men senaste året har bolaget också testkört systemet med mountainbikecyklister i Sverige.

Omsättningen ökade till drygt tre miljoner kronor 2012 och vd Karl-Johan Engdahl spår fortsatt försiktig tillväxt även i år.

— Målsättningen i år är att växa med ytterligare någon miljon. Vi tittar på att ta ett större grepp där vi tar in kapital för att kunna nå en omsättning på 10-20 miljoner kronor, bland annat genom ökat direktförsäljning. Det skulle kräva en del investerare i marknadsföring och lager, säger Karl-Johan Engdahl.

Joel Lyth

I helgen ställer över 20.000 cyklister upp sig på startlinjen för Vättern Runt. De köpstarka motionärerna är främsta målgruppen för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen