lördag 11 maj 2024

inloggad som

Puls tar in 20 miljoner från ny ägarfamilj

|  , ,
|  

Helsingborgsbaserade Puls tar in 20 miljoner kronor från en ny ägare, en förmögen familj i utlandet. Utöver den nuvarande portföljen av life science-bolag ska pengarna gå till nyinvesteringar. I våras investerade Puls 3,2 miljoner i njurcancerbolaget Oncorena, en avknoppning från Göteborgs universitet. Vd Pontus Ottosson räknar med ytterligare ett par nya satsningar under hösten.

Med investeringen har Puls tagit in 80 miljoner kronor sedan starten 2002. Parallellt har inkomsterna börjat trilla in, främst från miljardaffären med DuoCort, där Puls ägde drygt fem procent.

— Planen är att vi ska bli en evergreen-fond som kan stå på egna ben efter den här investeringen. Men det beror på hur våra exits går, det kan vi inte styra över helt själva, säger Pontus Ottosson till Rapidus.

Läs mer om investeringen i Rapidus ordinarie nyhetsbrev senare i dag

Erik Olausson

Helsingborgsbaserade Puls tar in 20 miljoner kronor från en ny ägare, en förmögen familj i utlandet. Utöver den nuvarande portföljen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen