måndag 20 maj 2024

inloggad som

Stöldskydd från LTH når marknaden

TamperSeal lanserar sin larmprodukt mot butikssnatterier i samband med en mässa i San Diego nästa vecka. Vd Mats Johnsson räknar med att omsätta fem miljoner kronor nästa år på tekniken, som är baserad på forskning vid Lunds tekniska högskola. 

Samtidigt inleder TamperSeal en fyra månader lång pilotstudie av sin larmprodukt i en svensk butik hos en större elektronikkedja. Målet är att mäta om stöldfrekvensen minskar och försäljningen ökar jämfört med andra butiker inom kedjan.

— Vi testar på dyrare varor med hög stöldbenägenhet, såsom Ipads, avancerade mobiltelefoner och kameror. Dessa kan med hjälp av vår produkt placeras ute i butiken istället för bakom disk, säger Mats Johnsson.

Företagets produkt består av ett helomslutande sigill som varan, och dess tradtitionella stöldlarm, placeras i. En sensorenhet inuti sigillet känner av ifall förpackningen bryts och lufttrycket inuti ändras. Därefter larmas personalen med information om var stöldförsöket äger rum.

TamperSeal sysselsätter ett tiotal personer i Halmstad och Lund. Bolaget har 13 delägare, där styrelseledamoten Per Anders Bendt är den största. Totalt har företaget fått 7,7 miljoner kronor från investerare sedan starten 2010.

Med lanseringen inbokad räknar Mats Johnsson med att omsätta fem miljoner kronor under 2014.

— Lanseringen börjar i Sverige och Norden. Därefter är vår ambition USA-marknaden. Under mässan i San Diego hoppas vi förstås få kontakt med amerikanska slutkunder, säger Mats Johnsson.

Vibeke Hjalmers

TamperSeal lanserar sin larmprodukt mot butikssnatterier i samband med en mässa i San Diego nästa vecka. Vd Mats Johnsson räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.