fredag 3 maj 2024

inloggad som

Malmöchefen lämnar PS Communication

I fjol bantade PS Communication sitt Malmökontor och slog samtidigt samman verksamheten med Göteborgskontoret. Nu centraliseras kommunikationskoncernen ytterligare när samtliga svenska dotterbolag fusioneras. Med det avgår Johan Gronowitz från rollen som regionchef i sydväst och lämnar företaget.

Johan Gronowitz var också vd för dotterbolagen PS Communication Göteborg och PS Communication Malmö. Det är inte klart vilket uppdrag han kommer att ta härnäst.

— Jag kunde inte hitta motivationen för alla de resor och engagemang som krävs för ett uppdrag som täcker hela Norden. I fem år har jag jobbat med att sälja PS Communications tjänster, nu får jag ändra fokus till mig själv, säger Johan Gronowitz.

Fusionen av de svenska dotterbolagen har inletts och planen är processen ska vara slutförd efter sommaren. PS Communications presschef Gabriel Persson motiverar fusionsbeslutet med att kostymen blivit för stor.

— Vi kan effektivisera verksamheten och få skalfördelar när våra experter kan jobba inom större geografiskt område. Fusionen kommer inte att påverka antalet anställda i Malmö, möjligen blir det några övertaliga tjänster Stockholm, säger Gabriel Persson till Rapidus.

Totalt sysselsätter koncernen i dagsläget runt 160 anställda i Norden, där sex sitter i Malmö och tolv i Köpenhamn. Bland kunderna i Öresundsregionen finns Tetra Pak, Ikano Bank och Skånetrafiken.

Senare bokslutsåret låg omsättningen på 267 miljoner kronor med ett resultat efter finansiella poster på 8,6 miljoner kronor.

Joel Lyth

I fjol bantade PS Communication sitt Malmökontor och slog samtidigt samman verksamheten med Göteborgskontoret. Nu centraliseras kommunikationskoncernen ytterligare när samtliga […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.