söndag 5 maj 2024

inloggad som

QGroup öppnar Göteborgskontor

Den skånska konsultkoncernen QGroup etablerar sig i Göteborg via dotterbolaget InformiQ. Till hösten ska det nya kontoret sysselsätta en handfull anställda. Satsningen leds av Alarik Hammar, med ett långt förflutet på Sigma Kudos Göteborgsenhet.

Alarik Hammar har bland annat varit key account manager för Volvo på Sigma Kudos. Närmast kommer han från Struktur, ett konsultbolag inom kontorsinredning som gick i konkurs i februari.

InformiQs nya kontor blir QGroups första etablering utanför Malmö. Innan årsskiftet räknar koncernchef Jon Carvell med att även något av de andra dotterbolagen Qlue och Strategic9, tidigare Lemonbox, ska ha slagit upp portarna i Göteborg. Dessutom ska koncernen ha fått sin första adress i Stockholm.

— Vi är i full gång med att scouta personal i Stockholm men är också väldigt kräsna. Det är otroligt viktigt att det blir rätt person som kan leda en uppstart, säger Jon Carvell.

InformiQ är specialiserat på teknisk dokumentation. Några kunder har bolaget ännu inte i Göteborg, uppger Jon Carvell. Koncernen och dess tre dotterbolag närmar sig 50 anställda, med kunder som Skanska, Axis och Malmö Stad. Bland ägarna finns utöver Jon Carvell även Knowit-veteranerna Mikael Kretz och Håkan Paulsson.

Erik Olausson

Den skånska konsultkoncernen QGroup etablerar sig i Göteborg via dotterbolaget InformiQ. Till hösten ska det nya kontoret sysselsätta en handfull […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.