onsdag 17 april 2024

inloggad som

PolyPeptide värvar vd från Leo Pharma

Jens Fricke är ny vd för PolyPeptide Laboratories AB i Limhamn och PolyPeptide Laboratories A/S i danska Hillerød. Företagen ingår i PolyPeptide Group och sysslar med kontraktsproduktion av aktiva läkemedelsingredienser. Jens Fricke kommer närmast från en position som chef för produktionen hos Leo Pharma i danska Ballerup.

PolyPeptides tidigare vd Alain Scarso blir nu Jens Frickes överordnade med ett globalt ansvar för strategifrågor som rör bolagets olika fabriker, vilka förutom i Limhamn och Hillerød finns i franska Strasbourg, indiska Ambernath samt San Diego och Torrance i Kalifornien.

Inom den närmaste framtiden ska ledningen se över hur de olika anläggningarna ska specialiseras för att skapa större flexibilitet för kunderna. I dag körs de stora volymerna i Limhamnsfabriken.

Jens Fricke— En två sites-strategi, att exempelvis kunna köra större volymer i flera av våra anläggningar, ligger i vår plan för att sprida risken för kunderna så de inte är beroende av en enda anläggning, säger Jens Fricke till Rapidus.

Förra året investerade bolaget 70 miljoner kronor i en ombyggnad för att öka produktionskapaciteten vid Limhamnsfabriken. Anläggningen är klar och kör nu produktion åt en amerikansk kund. Jens Fricke vill inte nämna några namn, men enligt uppgifter till Rapidus rör det sig om Nasdaq-noterade Ironwood Pharmaceuticals.

PolyPeptide har cirka 160 anställda i Limhamn och hade 2011 en omsättning nära 400 miljoner kronor. I Hilleröd finns ett 30-tal anställda.

Totalt har PolyPeptide Group över 400 anställda. Verksamheten ingår i företagsgruppen runt Frederik Paulsen Jr som också kontrollerar Ferringkoncernen och är son till Ferrings grundare Frederik Paulsen.

Elisabet Ottosson

Jens Fricke är ny vd för PolyPeptide Laboratories AB i Limhamn och PolyPeptide Laboratories A/S i danska Hillerød. Företagen ingår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad