måndag 4 december 2023

inloggad som

Dignitana i blåsväder på First North efter informationsmiss

Annehems och Victoria Parks medgrundare Marcus Jönsson lämnar sitt styrelseuppdrag i noterade medicinteknikbolaget Dignitana i Lund. Avgången sker utan att bolaget informerat marknaden, vilket fått First North att höja ögonbrynen.

I kallelsen till årsstämman som gick ut i april var affärsmannen Marcus Jönsson också föreslagen att sitta kvar i styrelsen. Istället väljer han nu att lämna sin plats.

— Jag hade hemskt gärna suttit kvar men arbetsbelastningen är för hög. Jag har flera andra investeringar som tar tid. Det här kommer inte att påverka mitt innehav, säger Marcus Jönsson.

Men avgången sker utan att marknaden har fått informationen. Enligt Nasdaq OMX presschef, Carl Norell, är reglerna klara när det gäller information kring styrelsen.

— Regelverket är tydligt med att bolagen ska kommunicera styrelseförändringar via pressmeddelanden. Finns det skäl att ta tro att ett företag bryter mot den regeln får vi vidta repressalier, sedan måste man alltid ta hänsyn till omständigheterna, säger han till Rapidus.

Vd Martin Waleij hänvisar till ägarna när det gäller styrelsens utformning. Årsstämman i Dignitana hålls 21 maj.

— Jag räknar med att vi går ut med informationen under dagen. Det är Marcus Jönsson som har valt att lämna sin plats. Det är kort om tid till årsstämman och vi kommer inte rusa med att ta fram en ersättare, säger styrelsemedlemmen Johan Stormby.

Dignitana utvecklar ett kylsystem för skalpen som ska minska risken för håravfall vid cancerbehandling. Bolaget handlas på First North med ett aktuellt börsvärde på närmare 200 miljoner kronor.

Joel Lyth

Annehems och Victoria Parks medgrundare Marcus Jönsson lämnar sitt styrelseuppdrag i noterade medicinteknikbolaget Dignitana i Lund. Avgången sker utan att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad