tisdag 5 december 2023

inloggad som

Viridis IT tar supportaffär med Pågen

Malmöbolaget Viridis IT sluter en av sina största affärer hittills. Avtalet att sköta Pågengruppens IT-support är värt tio miljoner kronor över tre år och tvingar Viridis till fortsatta nyanställningar.

Tre personer kommer arbeta enbart med uppdraget, som gäller skötsel och support av IT-utrustning för runt 650 användare på Pågens anläggningar i Malmö, Kävlinge och Göteborg. För 40-mannabolaget Viridis som grundades 2008 av en grupp tidigare mellanchefer på AddPro är det en rejäl fjäder i hatten, menar vd Stefan Andersson.

Stefan Andersson Viridis— Med den här typen av affärer konkurrerar vi med större spelare som Atea och AddPro, säger han till Rapidus.

Viridis IT var tidigare främst fokuserat på effektiviseringar av IT-infrastruktur, bland annat genom så kallad virtualisering där flera processer löper parallellt på en server. Efter hand har verksamheten breddats till att inkludera support av IT-system och molntjänster. Bland kunderna finns Meca, TePe och Egmont.

I somras öppnade bolaget nya kontor i Helsingborg och Köpenhamn. Den danska marknaden står i dag för runt tio procent av omsättningen, som 2012 växte 40 procent till 42 miljoner kronor med en vinst på 1,3 miljoner. I år räknar Stefan Andersson med att omsätta runt 60 miljoner kronor med 3 miljoner i vinst. Verksamheten ägs av tre av grundarna samt en handfull ur personalen.

Pågen är med runt 1.400 anställda och en omsättning på 2,7 miljarder ett av Sveriges största bagerier. Huvudkontoret finns i Malmö.

Erik Olausson

Malmöbolaget Viridis IT sluter en av sina största affärer hittills. Avtalet att sköta Pågengruppens IT-support är värt tio miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.