onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Viridis IT tar supportaffär med Pågen

Malmöbolaget Viridis IT sluter en av sina största affärer hittills. Avtalet att sköta Pågengruppens IT-support är värt tio miljoner kronor över tre år och tvingar Viridis till fortsatta nyanställningar.

Tre personer kommer arbeta enbart med uppdraget, som gäller skötsel och support av IT-utrustning för runt 650 användare på Pågens anläggningar i Malmö, Kävlinge och Göteborg. För 40-mannabolaget Viridis som grundades 2008 av en grupp tidigare mellanchefer på AddPro är det en rejäl fjäder i hatten, menar vd Stefan Andersson.

Stefan Andersson Viridis— Med den här typen av affärer konkurrerar vi med större spelare som Atea och AddPro, säger han till Rapidus.

Viridis IT var tidigare främst fokuserat på effektiviseringar av IT-infrastruktur, bland annat genom så kallad virtualisering där flera processer löper parallellt på en server. Efter hand har verksamheten breddats till att inkludera support av IT-system och molntjänster. Bland kunderna finns Meca, TePe och Egmont.

I somras öppnade bolaget nya kontor i Helsingborg och Köpenhamn. Den danska marknaden står i dag för runt tio procent av omsättningen, som 2012 växte 40 procent till 42 miljoner kronor med en vinst på 1,3 miljoner. I år räknar Stefan Andersson med att omsätta runt 60 miljoner kronor med 3 miljoner i vinst. Verksamheten ägs av tre av grundarna samt en handfull ur personalen.

Pågen är med runt 1.400 anställda och en omsättning på 2,7 miljarder ett av Sveriges största bagerier. Huvudkontoret finns i Malmö.

Erik Olausson

Malmöbolaget Viridis IT sluter en av sina största affärer hittills. Avtalet att sköta Pågengruppens IT-support är värt tio miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.