fredag 17 maj 2024

inloggad som

Malmö och Köpenhamn förlänger samarbetsprojekt

EU-projektet ”Partnerskap för tillväxt” syftar till att locka fler etableringar och investeringar till Öresundsregionen i allmänhet och Malmö och Köpenhamn i synnerhet. Nu förlängs projektet med ytterligare ett år samtidigt som budgeten sväller.

— Interreg har just beslutat att förlänga projekttiden och utvidga projektbudgeten, vilket gör att vi kan hålla ett ”investor summit” under våren 2014, säger projektledaren Tobias Egger Beck till Rapidus. 

Ett delmål med Partnerskap för tillväxt är att skapa en slags karta för företagsetableringar i och kring de två städerna. Kartan presenterades i preliminär form på fastighetsmässan Mipim i Cannes och ska med förlängningen av projektet kunna färdigställas.

— På Mipim lanserade vi också en tryckt folder med information om Copenhagen Malmö Region och de viktigaste områdena för stadsutveckling. Projektets partner diskuterar just nu hur det ska följas upp, säger Tobias Egger Beck.

Partnerskap för tillväxt har i dagsläget en årsbudget på cirka tre miljoner danska kronor och ska marknadsföra industri- och stadsutvecklingsområden gentemot internationella spelare. Även om Malmö och Köpenhamn fungerar som motorer i satsningen ska exempelvis etableringskartan på sikt öppnas upp även för andra regionala aktörer, som kommuner, universitet, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Dansk Industri, Wonderful Copenhagen, Medicon Village, Byggesocietetet och ESS-sekretariatet.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

EU-projektet ”Partnerskap för tillväxt” syftar till att locka fler etableringar och investeringar till Öresundsregionen i allmänhet och Malmö och Köpenhamn […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad