torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Niklas Zennström investerar i Mincföretag

I vintras vann Malmöentreprenören Mehrdad Mahdjoubi ett års mentorskap hos Skypegrundaren och miljardären Niklas Zennström. Nu går Zennström även in som delägare i Mahdjoubis miljöteknikbolag Orbital Systems.

I Orbital Systems vidareutvecklar Mehrdad Mahdjoubi sitt examensarbete från LTH:s industridesignutbildning: en snåldusch som återanvänder uppåt 90 procent av vattnet och 80 procent av värmen i duschvattnet. Bolaget har precis beviljats stöd under Vinnovas Vinn Verifierings-program för att fälttesta tekniken hos en presumtiv kund i Malmö under sommaren och hösten. Lansering blir det 2014.

— I första hand siktar vi på kommersiella aktörer som har stor förbrukning, exempelvis badhus och motionsanläggningar. Det kommer dröja lite innan det här blir en konsumentprodukt, säger Mehrdad Mahdjoubi.

Han vill inte precisera hur mycket Niklas Zennström investerar men säger att han själv behåller en majoritetsandel av bolaget, som grundades i höstas och sitter i Mincs inkubator. Utöver Mehrdad Mahdjoubi sysselsätter Orbital Systems ett antal utvecklare på konsultbasis.

Erik Olausson

I vintras vann Malmöentreprenören Mehrdad Mahdjoubi ett års mentorskap hos Skypegrundaren och miljardären Niklas Zennström. Nu går Zennström även in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.