måndag 29 april 2024

inloggad som

Niklas Zennström investerar i Mincföretag

I vintras vann Malmöentreprenören Mehrdad Mahdjoubi ett års mentorskap hos Skypegrundaren och miljardären Niklas Zennström. Nu går Zennström även in som delägare i Mahdjoubis miljöteknikbolag Orbital Systems.

I Orbital Systems vidareutvecklar Mehrdad Mahdjoubi sitt examensarbete från LTH:s industridesignutbildning: en snåldusch som återanvänder uppåt 90 procent av vattnet och 80 procent av värmen i duschvattnet. Bolaget har precis beviljats stöd under Vinnovas Vinn Verifierings-program för att fälttesta tekniken hos en presumtiv kund i Malmö under sommaren och hösten. Lansering blir det 2014.

— I första hand siktar vi på kommersiella aktörer som har stor förbrukning, exempelvis badhus och motionsanläggningar. Det kommer dröja lite innan det här blir en konsumentprodukt, säger Mehrdad Mahdjoubi.

Han vill inte precisera hur mycket Niklas Zennström investerar men säger att han själv behåller en majoritetsandel av bolaget, som grundades i höstas och sitter i Mincs inkubator. Utöver Mehrdad Mahdjoubi sysselsätter Orbital Systems ett antal utvecklare på konsultbasis.

Erik Olausson

I vintras vann Malmöentreprenören Mehrdad Mahdjoubi ett års mentorskap hos Skypegrundaren och miljardären Niklas Zennström. Nu går Zennström även in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.