fredag 19 april 2024

inloggad som

Johan Ståhl gör comeback i skånska näringslivet

Det är snart två år sedan Johan Ståhl fick lämna rollen som vd på Sydsvenskan. Efter ett varv på tjeckiska delen av Oriflame tar han en ny position i toppen på skånska näringslivet, denna gång som vd på Kent Widding-Perssons kosmetikkoncern Hardford.

Sedan drygt ett år har Johan Ståhl varit landschef för den tjeckiska delen av svenska sminkkedjan Oriflame. Under den tiden har den värsta stormen kring hans sorti från Sydsvenskan lagt sig. I december 2012 lades förundersökning kring mutbrott och trolöshet mot huvudman ned då brott inte hade kunnat styrkas.

På Hardford, med huvudkontor i Malmö och produktion i Linköping, efterträder Johan Ståhl tidigare vd:n Magnus Andersson.

— Jag har stort förtroende för Johan och vi har känt varandra under en längre tid. Han kommer att utveckla vår varumärkesportfölj och även fortsätta arbetet med att internationalisera våra produkter, säger Hardfords ägare Kent Widding-Persson till Rapidus.

Bland Hardfords egna varumärken finns Vademecum, Salubrin och hårfärgningsmedlet Mood. Därtill arbetar bolaget med större kedjor som H&M med utveckling av skönhetsprodukter som marknadsförs under kedjornas egna varumärke.

Senaste året låg omsättningen på runt 200 miljoner kronor.

Joel Lyth

Det är snart två år sedan Johan Ståhl fick lämna rollen som vd på Sydsvenskan. Efter ett varv på tjeckiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.