torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Johan Ståhl gör comeback i skånska näringslivet

Det är snart två år sedan Johan Ståhl fick lämna rollen som vd på Sydsvenskan. Efter ett varv på tjeckiska delen av Oriflame tar han en ny position i toppen på skånska näringslivet, denna gång som vd på Kent Widding-Perssons kosmetikkoncern Hardford.

Sedan drygt ett år har Johan Ståhl varit landschef för den tjeckiska delen av svenska sminkkedjan Oriflame. Under den tiden har den värsta stormen kring hans sorti från Sydsvenskan lagt sig. I december 2012 lades förundersökning kring mutbrott och trolöshet mot huvudman ned då brott inte hade kunnat styrkas.

På Hardford, med huvudkontor i Malmö och produktion i Linköping, efterträder Johan Ståhl tidigare vd:n Magnus Andersson.

— Jag har stort förtroende för Johan och vi har känt varandra under en längre tid. Han kommer att utveckla vår varumärkesportfölj och även fortsätta arbetet med att internationalisera våra produkter, säger Hardfords ägare Kent Widding-Persson till Rapidus.

Bland Hardfords egna varumärken finns Vademecum, Salubrin och hårfärgningsmedlet Mood. Därtill arbetar bolaget med större kedjor som H&M med utveckling av skönhetsprodukter som marknadsförs under kedjornas egna varumärke.

Senaste året låg omsättningen på runt 200 miljoner kronor.

Joel Lyth

Det är snart två år sedan Johan Ståhl fick lämna rollen som vd på Sydsvenskan. Efter ett varv på tjeckiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.