torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Betalningstjänst från Malmö skalar upp

Kassacentralen har värvat sin första externa vd, knoppat av verksamheten för betalningsappar för restauranger och smyglanserat sin egenutvecklade betalningsterminal. Samtidigt har bolaget i det tysta fått en ny huvudägare.

Det handlar om 31-åriga malmöiten Henrik Sellehed, utvecklingschef på Kassacentralen och vd i gruppens nya utvecklingsbolag TruePay och TrueApp. Han har varit med från starten 2006 och är sedan förra året huvudägare tillsammans med grundaren Ulf Ericsson.

– Vi båda tyckte att vi skulle ha lika andelar eftersom företagets fokus flyttats allt mer till utvecklingen som jag ligger bakom. Jag varit med på i stort sett alla ledningsbeslut de senaste åren, säger Henrik Sellehed.

Kassacentralen är moderbolag i gruppen och arbetar med det egenutvecklade kassasystemet TruePos, med cirka 4.500 kunder främst i Skåne. Därtill har bolaget utvecklat beställnings- och lojalitetsappar som kopplas på systemet. Den delen av verksamheten har knoppats av i nystartade TrueApp, som i dag har kunder som Malmökedjorna Surf Shack och Salads and Smoothies.

– Vi är ensamma med att erbjuda appar som är totalt integrerade med kassasystemet, där till exempel betalda beställningar kan gå direkt in i bokföringen. Våra konkurrenter kan göra det via partnerskap men det gör det hela mycket mer komplicerat när villkor ändras. Vi har allt in house, säger Henrik Sellehed.

I det andra avknoppningsbolaget TruePay har de dessutom lanserat en kombinerad beställnings- och betalningsterminal. Den är en Android-baserad hårdvara med pekskärm och integrerad kortläsare.

– Vi är först ut i Sverige med den här typen av kortterminal och en av de första i Europa. Det är den första godkända kortterminalen i Europa utan fysiska PIN-kodsknappar, vilket gör att den i stället kan ha en större touchskärm men fortfarande ha samma storlek som en vanlig kortterminal. Det underlättar mycket för restauranger om personalen kan lägga in beställningar direkt vid bordet och sedan ta betalt med samma enhet, säger Henrik Sellehed.

Kassacentralen ökade förra året sin omsättning till omkring 40 miljoner kronor, från 29 miljoner 2017. Målet är gruppen ska omsätta över 100 miljoner om tre år. För att leda expansionen har moderbolaget värvat sin första externa vd i Magnus Andersson från konkurrenten Datorama.

Emiliano Strauss

Kassacentralen har värvat sin första externa vd, knoppat av verksamheten för betalningsappar för restauranger och smyglanserat sin egenutvecklade betalningsterminal. Samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad