onsdag 6 december 2023

inloggad som

InfraSight Labs dubblar i Malmö – avvecklar i Köpenhamn

Malmöföretaget InfraSight Labs har ett rekordår bakom sig och nu satsar företaget på att fördubbla antalet anställda. Tio personer ska bli tjugo när all säljverksamhet koncentreras till hemorten Malmö och utvecklingsenheten ska stärkas. Därmed avvecklas kontor i bland annat Stockholm, Borås och Köpenhamn.

Bokslutet för 2017 visade en kraftig tillväxt, 5 miljoner kronor i omsättning 2016 växte till 17 miljoner kronor 2017 och rörelseresultatet gick från en förlust på -2,5 miljoner kronor till en vinst på 7,4 miljoner. Delar av förbättringen beror dock på att företaget har bytt redovisningsmetod för sin mjukvarutjänst, vilket gav en stor engångsintäkt.

– Men det var ett riktigt rekordår hur man än räknar. Vi har var fjärde kommun i Sverige som kund nu och allt från jättestora namn som Deloitte och Thule Group till små företag som använder våra tjänster, säger vd Magnus Andersson.

InfraSight Labs har funnits i åtta år och utvecklar mjukvara som kartlägger och visualiserar IT-system för att göra det lättare för beslutsfattare att få information om systemen och hur de kan förbättras. Under det senaste året har det släppts flera nya produkter, bland annat en faktureringsprogramvara och en mjukvara som analyserar IT-kostnader i molnet.

– Det har tagit oss ett tag att identifiera vår målgrupp, det är inte tekniker utan chefer, driftschefer och andra som är beroende av bra och sammanhållen information om IT. Vi förser dem och deras företag med enkel och tillgänglig IT-dokumentation så att teknikerna inte blir störda, säger Magnus Andersson.

Han uppger att 2018 utvecklat sig väl, men vill inte ge någon prognos för årets omsättning och resultat.

Styrelseordförande för InfraSight Labs är Anders Berglund, grundare av Apple-uppköpta AlgoTrim.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget InfraSight Labs har ett rekordår bakom sig och nu satsar företaget på att fördubbla antalet anställda. Tio personer ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad