torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Rekord för inflyttningen till Ideon

Ideon växte med nästan 40 företag netto under 2012 efter en rekordstor inflyttning. Men ännu ekar 15.000 kvadratmeter tomma.

Totalt etablerade sig 74 nya företag i forskningsparken under 2012, fem fler än det tidigare rekordet från 2011. Merparten var dock små uppstartsbolag som fick plats i någon av Ideons inkubatorer.

Ideon Gateway öppnade först i januari och finns inte med i 2012 års siffror. Inräknat det nya landmärket rymmer Ideon i dag 330 företag med 2.500 anställda på 120.000 kvadratmeter. Cirka 15.000 kvadratmeter är ännu vakanta, enligt Ideons vd Hans Möller.

Utöver den växande inkubatorverksamheten har Ideon det senaste året satsat hårt på att knyta ihop uppstartsbolagen med det etablerade näringslivet i programmet Ideon Open. Hittills har Inwido varit den enda industriparten, men nu har ytterligare ett industribolag skrivit på, uppger Hans Möller utan att vilja precisera vem det rör sig om. Till sommaren drar programmet igång igen.

Hans-Möller— Det finns ytterligare 3-4 industribolag som jag tror vi kommer få med under 2013. Det roliga är att några av dem inte ens är från regionen, utan har sökt upp oss för att de tycker det låter intressant, säger Hans Möller.

Ideon ägs av fastighetsbolagen Wihlborgs och Ikano. Bolaget Ideon AB, som bland annat sköter marknadsföringen av forskningsparken och programmet Ideon Open, backas även upp av Lunds universitet och Lunds kommun.

Erik Olausson

Ideon växte med nästan 40 företag netto under 2012 efter en rekordstor inflyttning. Men ännu ekar 15.000 kvadratmeter tomma. Totalt etablerade sig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.