torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Breddad kundbas lyfter Avegas sydsvenska gren

Efter en seg start 2008 expanderar börsnoterade IT-konsultkoncernen Avega allt snabbare i Öresundsregionen. Under 2012 ökade personalstyrkan från 25 till drygt 40 anställda, efter att bolaget plockat 15 nya kunder i Skåne och Danmark.

Bland tillskotten i kundlistan finns Helsingborgs stad, Mobill och ”en av Danmarks största koncerner”.

— En handfull av våra anställda arbetar med danska kunder. Vi kommer öka vår närvaro i Köpenhamn med ett eget kontor, men tajmingen är inte rätt just nu, säger Fredrik Hellström, som ansvarar för koncernens verksamhet i Öresundsregionen.

Sedan tidigare finns bland annat Alfa Laval, Handelsbanken och Helsingborgsbaserade Resurs Bank i kundlistan. Avega konkurrerar med bland andra tretton37, Jayway och Softhouse i att erbjuda IT-konsulttjänster inom exempelvis java och .NET men arbetar även med verksamhetsutveckling i olika former. Bolaget har oftast bara ett fåtal seniora konsulter hos varje kund och har därför klarat sig ifrån neddragningarna hos de stora konsultköparna som ST-Ericsson och Ikea.

Fredrik Hellström räknar med att vara minst 50 anställda vid Malmökontoret i slutet av året. Avega, som är noterat på Stockholmsbörsen, sysselsätter cirka 400 personer varav de flesta i Stockholm. 2011 omsatte koncernen 23 miljoner kronor i Öresundsregionen, en siffra som enligt Fredrik Hellström stigit till över 30 miljoner 2012. Totalt omsatte Avega 403 miljoner kronor, med ett resultat på 13,4 miljoner.

Erik Olausson

Efter en seg start 2008 expanderar börsnoterade IT-konsultkoncernen Avega allt snabbare i Öresundsregionen. Under 2012 ökade personalstyrkan från 25 till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad