onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Spanskt medtekbolag öppnar kontor i Lund

Spanska Genomica, som utvecklar diagnostikverktyg för DNA-analys, har slagit upp portarna på Ideon i Lund. Det nya kontoret är det första utanför hemlandet för Genomica, som redan har Rigshospitalet och Hvidovre Hospital i kundlistan.

Genomica har i dag ett 60-tal anställda i Spanien, där bolaget bland annat sköter forensisk DNA-analys åt polismyndigheten Guardia Civil. Men för den svenska expansionen är det andra verksamhetsfältet som är i fokus: reagenser och labbutrustning för molekylärdiagnostik.

Genomica har såväl utveckling som produktion centrerad till Madrid, Lundakontoret kommer i första hand fungera som ett säljkontor för den skandinaviska marknaden.

— Men vem vet vad som händer. Vi är alltid öppna för olika utvecklingssamarbeten, säger Juan Bataller till Rapidus.

Han blir chef för det nya kontoret, som initialt kommer sysselsätta två personer. Ytterligare rekryteringar är planerade under året.

Via distributörer har Genomica i dag försäljning i ett 30-tal länder. Omsättningen 2012 landade på cirka sju miljoner euro, uppger Juan Bataller. Ägare är kemi- och biomedicinkoncernen Zeltia, noterad på Madridbörsen.

Erik Olausson

Spanska Genomica, som utvecklar diagnostikverktyg för DNA-analys, har slagit upp portarna på Ideon i Lund. Det nya kontoret är det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad