fredag 19 april 2024

inloggad som

Bantat Teleca plockar Readsoft som kund

Sedan Symphony fusionerades med det tidigare dotterbolaget Teleca för ett år sedan har verksamheten i Malmö halverats. Men nu har konsultjätten börjat få in fler regionala kunder igen, däribland IT-bolaget ReadSoft i Helsingborg.

Teleca köptes ut från börsen redan 2008, men fungerade fram till februari 2012 som ett självständigt dotterbolag. Efter successiv nedbantning av den svenska konsultstaben fanns vid fusionen bara ledningen kvar i Sverige, ett 30-tal personer vid huvudkontoret i Malmö.

Sedan dess har även huvudkontoret flyttats till Palo Alto och större delen av den tidigare ledningen lämnat bolaget. Bland annat har HR-chefen Lisbeth Hald gått till en motsvarande post på Siemens i Köpenhamn, finanschefen Leif Nørgaard har startat eget och undervisar på Copenhagen Business School medan vd:n René Svendsen-Tune gått till en chefsbefattning på Siemens Nokia Networks.

I dag jobbar tolv personer i Malmö och kvar från Telecas gamla ledning finns bara Anette Gregow, i dag global kommunikationschef för Symphony Teleca.

Men samtidigt som den lokala representationen nästan försvunnit har bolaget det senaste halvåret plockat ett antal nya svenska kunder som servas av Symphony Teleca-personal i utlandet, uppger Anette Gregow. Hon nämner ReadSoft och Visma Retail, som utvecklar bokföringsprogram och IT-system åt detaljhandeln.

Anette Gregow— Vårt fokus är att växa ytterligare, framförallt inom andra segment än mobiltelefoni, säger hon.

Symphony Teleca har i dag runt 6.000 anställda och rekryterar friskt i främst Ryssland och Asien. Bland annat ska de cirka 260 utvecklarna i Kina bli 500 inom några år. Ägare är riskkapitalbolagen Symphony Technology Group och TH Lee Putnam Ventures.

Erik Olausson

Sedan Symphony fusionerades med det tidigare dotterbolaget Teleca för ett år sedan har verksamheten i Malmö halverats. Men nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.