måndag 13 maj 2024

inloggad som

Klart med ledare för Sten K Johnsons stiftelse

Finansmannen Sten K Johnson avled nyligen, men skapade innan sin död en ny stiftelse med 400 miljoner kronor i kapital. Rapidus kan idag berätta att verksamhetsledare blir chefsrekryteraren Suzanne Richter.

Stiftelsen ska främja områden som entreprenörskap, bildning, litteratur och musik. Ett beslutande råd har bildats med Sten K Johnsons son Anders Bergstrand, affärsutvecklaren Nicholas Jacobsson och Suzanne Richter, som alltså blir operativt ansvarig.

Suzanne_Richte— Strax före sin bortgång frågade Sten K mig om jag var intresserad av uppdraget. Han var något av en idol, så för mig är det ett hedersuppdrag, säger Suzanne Richter.

Det donerade kapitalet på 400 miljoner kronor består av aktier i Sten K Johnsons ägarbolag Tibia Konsult. Varje år ska utdelningen från innehavet användas som stipendier och bidrag. Planen är att ge ut de första pengarna till hösten, totalt nio miljoner kronor under 2013.

Suzanne Richter jobbar idag som chefsrekryterare i Neuhauser & Falck. Tidigare har hon varit HR-chef på Arthur Andersen, Sony Ericsson och Ericsson Mobile Platforms. Hon är i grunden utbildad logoped, och har även arbetat inom nuvarande Sparbanken Öresund.

Kristian Svensson

Finansmannen Sten K Johnson avled nyligen, men skapade innan sin död en ny stiftelse med 400 miljoner kronor i kapital. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen