onsdag 24 april 2024

inloggad som

Vd-byte på Scalado och Zaplox

Teknikbolaget Zaplox, med Industrifonden och LMK Ventures i ägarlistan, är på jakt efter en ny vd sedan grundaren Stefan Gripwall klivit ner. Även Scalado byter toppchef då vd Håkan Persson valt att lämna bolaget.

Zaplox på Ideon utvecklar teknik som gör att mobilen kan fungera som nyckel till dörrar. Kommunikationen går genom det vanliga mobilnätet och i kundlistan finns bland andra Skistar och tjänstejätten ISS. Användarna laddar ner en app till sin telefon och fastighetsägaren kan sedan enkelt ställa in vilka dörrar som varje mobil kan öppna vid en given tid.

Nu lämnar Stefan Gripwall vd-posten men stannar kvar i rollen som säljansvarig.

— Det har varit en extremt tung arbetsbelastning för mig de senaste åren, säger Stefan Gripwall, som grundade Zaplox tillsammans med Lars Tilly 2010.

Tillförordnad vd blir Örjan Johansson, som sedan tidigare är aktiv inom bland annat mjukvarubolagen mBlox och Spiideo. Till sommaren ska åttamannabolaget ha hittat en ny permanent chef.

På Scalado har tidigare finanschefen Bo-Göran Jaxelius tagit över rodret då Håkan Persson, vd sedan 2010, hoppat av. Efter försäljningen av teknikutvecklingen till Nokia i somras fungerar Scalado främst som ett service- och supportbolag till de existerande avtalskunderna. Bolaget har ett 30-tal anställda i Skåne och Asien.

— Mitt uppdrag är slutfört, säger Håkan Persson.

Joel Lyth

Teknikbolaget Zaplox, med Industrifonden och LMK Ventures i ägarlistan, är på jakt efter en ny vd sedan grundaren Stefan Gripwall […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.