fredag 10 maj 2024

inloggad som

Vd-byte i skånsk diagnostikkoncern

Analysserviceföretaget Wieslab i Arlöv har fått Else Beth Trautner som ny vd. Hon är chef för ägaren Euro-Diagnostica sedan 2011 och med vd-bytet knyts Wieslab närmare moderbolaget, som i dag sysselsätter ett 80-tal anställda.

Framöver ska samarbetet utökas kring utvecklingen av Euro-Diagnosticas egna diagnostiktester och Wieslab ska samtidigt kunna erbjuda fler analystjänster i form av tester som ännu inte finns tillgängliga på marknaden.

Wieslab är sedan starten 1991 speciallaboratorium för diagnostik av autoimmuna sjukdomar och tar emot prover från sjukhus och vårdcentraler i Sverige och resten av Skandinavien. 2004 köptes företaget av Euro-Diagnostica, som utvecklar och säljer diagnostiktester för att upptäcka sjukdomar inom neurologi och immunologi. Båda bolagen har i dag lokaler i Arlöv, strax norr om Malmö.  

Else Beth Trautner har utöver Euro-Diagnostica ett förflutet på danska diagnostikföretaget Dako. Den tidigare vd:n Martin Olsson har återgått till arbetet som immunolog vid Lunds Universitetssjukhus.

Wieslab, med sex anställda, hade förra året en omsättning på 14 miljoner kronor och ett resultat efter finansnetto på 200.000 kronor. Euro-Diagnostica sysselsätter i dag ett 80-tal personer. Omsättningen 2012 landade på 120 miljoner kronor, med en förlust på 13 miljoner. Euro-Diagnostica ingår i Fredrik Paulsen-sfären, som även inkluderar Ferring och Malmöbaserade Polypeptide.

Elisabet Ottosson

Analysserviceföretaget Wieslab i Arlöv har fått Else Beth Trautner som ny vd. Hon är chef för ägaren Euro-Diagnostica sedan 2011 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen