torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Byrå dubblar efter Drupal-boom

Webbproduktionsbolaget Odd Hill i Malmö har det senaste året fördubblat personalstyrkan från fem till tio anställda. Även omsättningen ökar till omkring det dubbla. Främsta anledningen heter Drupal och är ett webbpubliceringssystem som omfamnas av allt fler.

Odd Hill startade som en webbyrå 2009 och gjorde en av sina första webbplatser i WordPress, världens mest använda system för innehållshantering på internet. Direkt därefter tog grundarna Jens Grip och Adam Gerthel beslutet att enbart utveckla webbplatser i systemet Drupal.

— Sedan dess har Drupalvärlden växt kraftigt, så det var ett bra beslut. WordPress är visserligen bra för enkla presentationssidor och liknande, men så fort man vill ha inloggning eller mer avancerade grejer så är det Drupal som gäller, säger Jens Grip.

Han och Adam Gerthel är två av fem nominerade till Malmö stads pris Årets Näringslivsrookie, som delas ut i februari. 

Boplats Syd och en uppfräschad variant av skane.com som snart lanseras är två av bolagets största projekt just nu. Odd Hill har även tagit fram produktioner tillsammans med Good Old, First Flight, The Concept Factory och den danska webbyrån Republic.

2011 omsatte Odd Hill 2,1 miljoner kronor, jämfört med 1,1 miljoner året före. Även i år räknar Jens Grip med att dubbla till drygt 4 miljoner kronor i omrsättning.

Anders Frick

Webbproduktionsbolaget Odd Hill i Malmö har det senaste året fördubblat personalstyrkan från fem till tio anställda. Även omsättningen ökar till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad