tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Biomain växer genom fusion

|  ,
|  ,

Tandimplantatföretaget Biomain går samman med systerbolaget Heraeus Kulzer Nordic i Sollentuna vid årsskiftet. Helsingborg blir därmed huvudkontor för tyska Heraeus verksamhet i Sverige, där Biomains nuvarande vd Joakim Svensson får chefspositionen. 

Fusionen presenteras i morgon, när Nordens största dentalmässa SweDental slår upp portarna i Göteborg. Biomain grundades 2002 och såldes i mars i år till tyska Heraeus. I och med sammanslagningen byter Biomain namn till Heraeus AB.

— Med detta blir Biomains produkter representerade på nya marknader. Det nya företaget får en bredare och mer komplett produktportfölj och gemensam säljorganisation. Det krävs annars stor ansträngning att etablera sig i nya länder, säger Joakim Svensson.

Biomains hemmamarknad kommer omfatta Skandinavium och Baltikum. Närmast kommer bolaget att påbörja etablering i Finland efter att tidigare huvudsakligen koncentrerat sig på den svenska och norska marknaden. 

Företaget kommer också att ha globalt produktansvar för koncernens implantatburna protetik.

När de 20 anställda från Sollentuna läggs till den befintliga Helsingborgsorganisationen kommer Joakim Svensson att basa över totalt 60 personer. Sollentuna blir centrum för den sammanslagna säljorganisationen med Kjell Karlsson som chef. Han är i dag vd för Heraeus Kulzer Nordic. Fusionen ska enligt Joakim Svensson inte innebära någon övertalighet.

Elisabet Ottosson

Tandimplantatföretaget Biomain går samman med systerbolaget Heraeus Kulzer Nordic i Sollentuna vid årsskiftet. Helsingborg blir därmed huvudkontor för tyska Heraeus […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.