måndag 29 april 2024

inloggad som

Skånsk revisionsbyrå köper upp konkurrent

Med förvärvet av Zachrissons Revisionsbyrå i Stockholm blir Malmöbaserade Revisorsgruppen i ett slag dubbelt så stor. Köpet är första steget i en nationell expansionsplan.

Revisorsgruppen sysselsätter i dag tolv anställda och omsätter runt tio miljoner kronor. Kunderna är främst ägarledda bolag i det skånska närområdet. Bland annat sköter byrån revisionen åt Aktietorgsnoterade Mobile Loyalty, cafékedjan Redfellas och danska Illum Bolighus svenska dotterbolag.

— Vi har senaste tiden haft ett inflöde av kunder i Stockholm och har länge letat efter en samarbetspartner eller ett förvärv, säger Christian Sparrholm till Rapidus.

Han äger Revisorsgruppen tillsammans med styrelseordförande Thomas Jönsson. Duon köper Zachrissons från grundaren Lennart Zachrisson och delägaren Christer Andersson. Framöver ska Zachrisson fungera som ett dotterbolag till Revisorsgruppen.

— På sikt vill vi bilda en rikstäckande kedja av små, lokalt förankrade revisionsbyråer. Vi tror att det finns utrymme för det. I första hand ska vi titta på någon form av representation i Göteborg, säger Christian Sparrholm.

2010 slopades revisionsplikten för småföretag med nettoomsättning under tre miljoner kronor. Men Christian Sparrholm säger sig inte märka av något minskat sug för bolagets tjänster, ens från mindre kunder.

— Många vill fortfarande ha en personlig kontakt, det vi förlorat på revisioner har vi ofta fått igen på redovisningstjänster, säger han.

Erik Olausson

Med förvärvet av Zachrissons Revisionsbyrå i Stockholm blir Malmöbaserade Revisorsgruppen i ett slag dubbelt så stor. Köpet är första steget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.