fredag 26 april 2024

inloggad som

Sigma varslar i Malmö och Helsingborg

|  ,
|  

De skånska storbolagens neddragningar slår hårt mot börsnoterade IT-konsulten Sigma. Regionchefen Jan Andersson bekräftar att ett skånskt varsel har lagts men vill inte kommentera den exakta siffran. Enligt uppgift till Rapidus rör varslet runt 30 av de 150 anställda i Malmö och Helsingborg.

jan andersson— Vi är mitt uppe i fackliga förhandlingar som vi hoppas slutföra under november. Bakgrunden till varslet är en minskning av konsultinköpen bland Lunds storbolag. Även Ikeas neddragningar och outsourcing till Indien har påverkat oss, säger Jan Andersson, till Rapidus.

Under eftermiddagen håller facket ett möte för att informera de anställda.

I samband med varslet kommer Sigma Syd att genomföra en omstrukturering där sex affärsområden blir fyra. Totalt har Sigma Syd knappt 200 anställda där 125 finns i Malmö medan Helsingborg, Växjö och Karlskrona sysselsätter runt 25 vardera.

I Sigmas senaste kvartalsrapport framgår att rörelsemarginalen på årsbasis har krympt från 5,6 till 4,3 procent. Södra Sverige pekas ut som ett särskilt problemområde.

— Vi har inte sett motsvarande neddragningar i resten av landet och inte heller på den danska sidan. Vi fokuserar på den kvarvarande personalen men tyvärr ser vi ingen vändning ännu, säger Jan Andersson.

Sigma är noterat på Stockholmsbörsen Small Cap. Största ägare i Sigma är Dan Olofsson genom Danir med drygt 30 procent av aktierna följt av Nordea Fonder med knappa 20 procent. Totalt sysselsätter koncernen cirka 1.500 anställda i åtta länder.

Joel Lyth

De skånska storbolagens neddragningar slår hårt mot börsnoterade IT-konsulten Sigma. Regionchefen Jan Andersson bekräftar att ett skånskt varsel har lagts […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.