lördag 27 april 2024

inloggad som

Dreambag växlar upp med ny vd

Uppdraget att inviga Emporia har gett eventbyrån Dreambag blodad tand. Nu tar en ny vd vid så att medgrundaren Jakob Mellergård kan arbeta med en Stockholmsetablering.

Ny vd från februari blir Erik Öster. Han har de senaste åren arbetat som Dreambags produktionschef, bland annat vid invigningarna av Citytunneln och Emporia men har även en bakgrund som kanslichef för Malmöfestivalen.

Parallellt utökas styrelsen med Mårten Hedlund, tidigare vd för Malmöprojektet World Village of Women Sports. Jakob Mellergård, som varit Dreambags vd sedan 2005, behåller sin plats i styrelsen och ska framöver arbeta med en långsiktig expansionsstrategi. Högst på önskelistan finns en etablering i Stockholm, där Dreambag har utfört uppdrag åt bland andra Sigma, Ikea och Svenskt Näringsliv. I dag finns ett projektkontor, men byrån har ingen egen bemanning på plats.

Jakob Mellergård— Vi har etablerat oss som en stor aktör här nere, men ser stor potential att växa i övriga Sverige, och även utomlands, säger Jakob Mellergård.

Han äger Dreambag tillsammans med Marcus Andersson. Koncernen har grenat ut sig de senaste åren, bland annat med det delägda dotterbolaget Evenemangsgruppen AEC som sköter driften av Färs & Frosta Sparbank Arena i Lund. Tillsammans med Dreambags ordförande Mikael Palmqvist äger koncernen även Modular Living som är i färd med att färdigställa 200 studentlägenheter vid Ideon i Lund byggda av prefabricerade moduler från Kina.

Åtta personer jobbar i dag i Dreambag. Jakob Mellergård räknar med att omsättningen stannar på 18 miljoner kronor i år. Medräknat systerbolagen i koncernen blir siffran en bit över 40 miljoner, uppger han.

Erik Olausson

Uppdraget att inviga Emporia har gett eventbyrån Dreambag blodad tand. Nu tar en ny vd vid så att medgrundaren Jakob […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.