torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Cardohuset fortsätter som kontor

Som Rapidus tidigare berättat tar Brorman Fastigheter över det så kallade Cardohuset vid stadsteatern i Malmö. Assa Abloy blir första hyresgäst, men även övriga delar av huset ska förbli kontorslokaler.

Hur mycket Brorman Fastigheter betalar i affären vill vd Martin Brorman inte kommentera. Planen är i alla fall att modernisera lokalerna och jaga nya hyresgäster.

— Det ska inte bli bostäder utan fortsatt vara kontor. Vi ska nu försöka få tillbaka fastigheten i sin forna glans, säger Martin Brorman.

Tidigare ägaren Assa Abloy stannar kvar med 70 anställda på våningarna 2 och 3, av totalt 5. För ett par år sedan köpte Assa Abloy upp industribolaget Cardo, med huvudkontoret på Roskildevägen, men efter neddragningar blev huset för stort.

Den välkända fasaden ritades på åttiotalet av arkitekten Sten Samuelsson. 50 år tidigare grundades Brorman Fastigheter i Malmö, vars inriktning till en början var bostäder. På nittiotalet satsade familjeföretaget även på affärslokaler.

Kristian Svensson

Som Rapidus tidigare berättat tar Brorman Fastigheter över det så kallade Cardohuset vid stadsteatern i Malmö. Assa Abloy blir första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.