torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Klart med köpare till Cardohuset — men AssaAbloy sitter kvar

|  , ,

Nu på torsdag undertecknas en överlåtelse av Cardos tidigare huvudkontor på Roskildevägen 1 i Malmö, erfar Rapidus. Nuvarande ägare AssaAbloy har jobbat med försäljningen i ett års tid.

Vem som köper är ännu hemligt, men en källa med insyn i affären bekräftar för Rapidus att det är klart med en ny ägare. Huset byggdes i mitten av åttiotalet och har sedan dess varit en av Malmös mest kända affärsfastigheter.

AssaAbloy har sedan uppköpet av Cardo 2010 minskat personalstyrkan och lokalerna är nu för stora. Enligt uppgifter kommer AssaAbloy att hyra två av fem våningsplan av nya ägaren och därmed låta cirka 70 anställda på divisionen Entrance Systems stanna kvar i centrala Malmö. Ledningsgruppen för Entrance Systems sitter några mil bort, i Landskrona, men från Malmö styrs bland annat varumärket Crawford.

Försäljningen av fastigheten har tagit längre tid än väntat. Totalytan är 7.800 kvadratmeter och när objektet lades ut på marknaden i vintras var taxeringsvärdet 43,6 miljoner kronor. Mäklare har varit Relier i Malmö.

Kristian Svensson

Nu på torsdag undertecknas en överlåtelse av Cardos tidigare huvudkontor på Roskildevägen 1 i Malmö, erfar Rapidus. Nuvarande ägare AssaAbloy […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.