lördag 4 maj 2024

inloggad som

Sten K Johnson bäddar för generationsskifte

Hittills har Sten K Johnson varit ensam ägare i Tibia Konsult som bland annat är majoritetsägare i börsnoterade Midway och delägare i en rad skånska startup-bolag. I nybildade Tibia Intressenter har sönerna Anders och Kristian Bergstrand fått en ägarandel på 20 procent vardera.

Sten K Johnsson är förtegen om avsikterna med det nybildade bolaget när Rapidus når honom.

sten-k-johnson— Det är lite prematurt att prata om det. Jag kan ge mer information om ett par månader, säger Sten K Johnson.

På en direkt fråga om nybildningen är ett sätt att påbörja en generationsväxling antyder han ändå att en ägarförändring är på gång.

— Ja, det är ju så att alla tänker på framtiden, mer kan jag inte säga nu, säger Sten K Johnson.

Förutom Midway Holding är Tibia storägare i bland annat noterade Ecomb och även Skåne-möllan, som nyligen tog in kapital från norska Norgesmøllene. Bland de skånska uppstartsbolagen där Sten K Johnson är aktiv märks Beepsend, Prebona och LifeAssays.

Kristian Bergstrand sitter sedan tre år tillbaka i styrelsen för Tibia Konsult och Anders Bergstrand har under flera år ingått i Midways styrelse. Båda är i 30-årsåldern.

Joel Lyth

Hittills har Sten K Johnson varit ensam ägare i Tibia Konsult som bland annat är majoritetsägare i börsnoterade Midway och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.