måndag 15 april 2024

inloggad som

Sten K Johnson bäddar för generationsskifte

Hittills har Sten K Johnson varit ensam ägare i Tibia Konsult som bland annat är majoritetsägare i börsnoterade Midway och delägare i en rad skånska startup-bolag. I nybildade Tibia Intressenter har sönerna Anders och Kristian Bergstrand fått en ägarandel på 20 procent vardera.

Sten K Johnsson är förtegen om avsikterna med det nybildade bolaget när Rapidus når honom.

sten-k-johnson— Det är lite prematurt att prata om det. Jag kan ge mer information om ett par månader, säger Sten K Johnson.

På en direkt fråga om nybildningen är ett sätt att påbörja en generationsväxling antyder han ändå att en ägarförändring är på gång.

— Ja, det är ju så att alla tänker på framtiden, mer kan jag inte säga nu, säger Sten K Johnson.

Förutom Midway Holding är Tibia storägare i bland annat noterade Ecomb och även Skåne-möllan, som nyligen tog in kapital från norska Norgesmøllene. Bland de skånska uppstartsbolagen där Sten K Johnson är aktiv märks Beepsend, Prebona och LifeAssays.

Kristian Bergstrand sitter sedan tre år tillbaka i styrelsen för Tibia Konsult och Anders Bergstrand har under flera år ingått i Midways styrelse. Båda är i 30-årsåldern.

Joel Lyth

Hittills har Sten K Johnson varit ensam ägare i Tibia Konsult som bland annat är majoritetsägare i börsnoterade Midway och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.