torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nya pengar till skånskt Sunstone-bolag

Ideonbolaget CMC Contrast tar in ytterligare nio miljoner kronor från ägarna Malmöhus Invest och Sunstone Capital. Kapitalet går till förberedelserna inför en kommande fas III-studie på CMC:s kontrastvätska, där en person nu rekryterats från Active Biotech för att leda förberedelserna.

I slutet på september anställdes Dorthe da Graça Thrige, som efter tolv år på Active Biotech ska leda förberedelserna inför de kvarvarande studierna som krävs för att få CMC Contrasts produkt godkänd på marknaden.

CMC har utvecklat en kontrastvätska med mangan som aktiv ingrediens. Den används för att diagnostisera patienter med misstänkt cancer i levern.

Företaget för diskussioner med de amerikanska myndigheterna för att få klarhet i hur omfattande de avslutande studierna måste vara. Parallellt överväger ledningen en studie också i Europa.

Patrick Greatrex— Vi har inte fattat ett beslut ännu, men det ser ut som ett logiskt steg att köra en studie även där, säger Patrick Greatrex.

Sedan i våras är att det han som är vd på CMC Contrast, där den mesta av utvecklingen sedan starten 2000 har skett på konsultbasis.

I våras gick Sunstone Capital och Malmöhus Invest in med fem miljoner kronor i CMC och i september fyllde de på kassan med ytterligare nio miljoner. Den tredje ägaren, Øresund Healthcare Capital, står utanför de emissionerna.

Joel Lyth

Ideonbolaget CMC Contrast tar in ytterligare nio miljoner kronor från ägarna Malmöhus Invest och Sunstone Capital. Kapitalet går till förberedelserna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.