lördag 20 april 2024

inloggad som

Trio tar plats i Medicon Village styrelse

Lunds universitets vicerektor Carl Borrebaeck, Harald Lindström från Region Skåne och Roland Andersson, vicedekan på medicinska fakulteten, har tagit plats i styrelsen för Medicon Village AB. Målet är att skapa fler korsbefruktningar mellan akademin, Medicon Village och de framväxande forskningsanläggningarna ESS och Max IV.

— Redan från början var avsikten att styrelsen skulle spegla olika intressesfärer som universitetet och regionen. I ett tidigt skede övervägde till och med Region Skåne att gå in som delägare men kom fram till att det var mer lämpligt att vara oberoende, säger Harald Lindström som ansvarar för strategiska investeringar i Region Skånes koncernledning.

I styrelsen, som nu alltså utvidgas med tre personer, sitter redan Göran Grosskopf och Mats Paulsson. Tidigare var det aktuellt att Gunilla Westergren-Thorsson, dekan för medicinska fakulteten, skulle ingå. Istället blir det Roland Andersson som representerar fakulteten.

Joel Lyth

Lunds universitets vicerektor Carl Borrebaeck, Harald Lindström från Region Skåne och Roland Andersson, vicedekan på medicinska fakulteten, har tagit plats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.