lördag 18 maj 2024

inloggad som

… som ser över sina kontorslokaler

|  ,
|  

Sony Mobiles två hus i nordöstra Lund är dimensionerade för 3.000 anställda. Med höstens neddragningar överväger mobiljätten att släppa in externa spelare i lokalerna.

Av de 650 anställda som varslades i augusti kommer 150 få jobb i den interna konsultenhet som Rapidus tidigare rapporterat om, medan ett 100-tal får behålla sina tjänster i företaget. Kvar i Lund efter reduktionen blir cirka 2.100 fast anställda och ett par hundra konsulter.

Sony Mobiles båda hus är på drygt 27.000 kvadratmeter var och byggdes speciellt för mobiljätten 1999 och 2008. Enligt platschefen Alf Johansson pågår just nu diskussioner med fastighetsvärden Vasakronan om hur bolaget ska kunna minska sin lokalyta. Han utesluter inte att andra företag kan ta plats i delar av husen.

— Det är ingen omöjlig tanke. Det kan också bli så att vi flyttar ihop i ett hus, om vi får plats, säger han till Rapidus.

Tidigare hade Sony Mobile även haft verksamhet i en fastighet i anslutning till Edison Park. De lokalerna togs över av QlikTech i början av 2011.

Erik Olausson

Sony Mobiles två hus i nordöstra Lund är dimensionerade för 3.000 anställda. Med höstens neddragningar överväger mobiljätten att släppa in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]