tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Packbridge tecknar avtal med Kina

Skånska klusterföreningen Packbridge ingår ett samarbetsavtal med kinesiska branschorganisationen China Packaging Federation. Förhoppningen är att öka medlemsföretagens affärsmöjligheter i Kina.

Packbridge bildades 2010 med Region Skåne, Lunds universitet samt förpackningsbolagen ÅR Carton, Nordvalls och Flextrus som initiativtagare. Föreningen växer snabbt och har i dag 160 medlemmar. Vid årsskiftet slås den ihop med Packaging Mid Sweden, med 35 medlemmar, och blir i princip rikstäckande.

På onsdag undertecknas ett samarbetsavtal med China Packaging Federation. Per Nyström, ordförande för Packbridge och affärsområdeschef på ÅR Packaging Group, menar att det mer än någonsin är viktigt att se en global marknad.

Per Nystrom— Det är uppenbart att vi inte längre kan konkurrera med traditionell industri. Kunskapskapitalet blir allt viktigare, och jag tror att vi generellt underskattar möjligheterna, säger Per Nyström.

Nu i veckan hålls konferensen Top Packaging Summit i Lund, där 250 deltagare från ett tjugotal länder deltar. Temat är ”Packaging beyond recession”. Vd för Packbridge är Per-Stefan Gersbro, tidigare utvecklingschef på Åkerlund & Rausing.

Kristian Svensson

Skånska klusterföreningen Packbridge ingår ett samarbetsavtal med kinesiska branschorganisationen China Packaging Federation. Förhoppningen är att öka medlemsföretagens affärsmöjligheter i Kina. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.