onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Skånska företag klara för tillväxtprojekt

Tillväxtverket satsar en halv miljon kronor i ett skånskt projekt för ökad innovation och tillväxt i företag ägda av kvinnor. Fjorton små och medelstora bolag är klara för programmet.

Totalt finns tjugo platser i Idea Inventum, som drar igång i slutet av oktober och sträcker sig över åtta månader. Bland deltagarna märks Magdalena Hedman, studiochef på Fojab Arkitekter, och Ines Landgren, personalchef på Peter Landgren & Co.

— Vi vill titta på innovation ur ett bredare perspektiv. Det handlar inte bara om teknik, utan innovation kan också finnas i tjänster, tillverkning och distributionsprocesser, säger Ingrid Haraldsson, vd för utvecklingsbolaget Piku.

Hon står bakom programmet tillsammans med managementkonsulten Göran Hydbom.

Endast företag med kvinnor som ägare får delta. Förutsättningen från Tillväxtverket var att det skulle handla om just kvinnligt entreprenörskap, men Ingrid Haraldsson har fått särskild dispens att blanda in också män.

— Jag är av uppfattningen att kvinnor som män utvecklas bäst i blandade grupper. Så vi har fått dispens och kör programmet med två deltagare från varje företag, där den andra kan vara en man, säger hon.

Fokus ligger på hur innovativa miljöer kan öka tillväxt och lönsamhet. Föreläsare är bland andra Lundaprofessorn Bengt Järrehult och miljöminister Lena Ek.

Vilka företag är med i programmet? Klicka här för hela listan

Kristian Svensson

Tillväxtverket satsar en halv miljon kronor i ett skånskt projekt för ökad innovation och tillväxt i företag ägda av kvinnor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.