lördag 4 maj 2024

inloggad som

… som går vidare med industrisatsning

Efter vårens projekt med industrijätten Inwido är fyra inkubatorbolag med fönster- och dörrelaterade produkter på väg att flytta in på Ideon Innovation. Nu smider inkubatorledningen planer för vidare samarbeten med regionens storföretag.

Bland de som fångat Inwidos intresse finns 4dcuts, som utvecklar 3d-visualieringsmjukvara som exempelvis kan användas av Inwidos återförsäljare, och Nano Track, som utvecklar en tillsats till målarfärg som gör målade ytor mer smutsavvisande.

Ytterligare två helt nybildade bolag är på ingång, uppger vd Rickard Mosell, som nu skissar på fler samarbeten med industrin eller den offentliga sektorn.

— Det blir mer av den varan. Nu har vi ett framgångsrikt exempel att visa upp och vi bearbetar nya potentiella samarbetsparter, säger han.

Totalt sitter 23 bolag i inkubatorn i dag, med ytterligare 14 bolag i förinkubatorn och kulturinriktade Creative Plot. Budgeten har det senaste året stigit från drygt 8 till 9,3 miljoner kronor, bland annat efter ökade anslag från Tillväxtverket och Sparbanksstiftelsen Öresund.

Erik Olausson

Efter vårens projekt med industrijätten Inwido är fyra inkubatorbolag med fönster- och dörrelaterade produkter på väg att flytta in på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.